Amatorismul la guvernare – Ludovic Orban

E inutil sa vorbim despre mecanismele alegerii ministrilor, pornim de la axioma ca nu exista vreo logica. Nu pot sa nu privesc cu dispret alegerea lui Ludovic Orban, tiparul anti-soferului, unde in alta parte decat la Ministerul Transporturilor. Trebuie sa recunoasteti ca situatia asta frizeaza ridicolul. Si totusi, nu o sa vorbesc despre accidentele de circulatie in care a fost implicat:

  • in 2006 cand s-a luat la tranta cu tramvaiul
  • in 2007 cand a lovit 3 masini in parcarea Prefecturii Capitalei in timp ce vorbea la mobil. A dat vina pe gardianul care i-a dat indicatii gresite si l-a enervat. Incredibil!!!!
  • tot in 2007 cand se pare ca a lovit fata aia pe trecerea de pietoni. A iesit basma curata ca prin minune, dar nu am chef sa analizez  detaliile.

Nu ma intereseaza, ispravile ministrului nostru pe strazile patriei. Dupa cum spuneam, frizeaza ridicolul si pe alocuri imi provoaca maxim o stare de dispret fata de clasa politica. Nimic periculos. Eu as vrea sa atrag insa atentia asupra declaratiei nervoase a ministrului nostru al transportului dupa incidentul de pe 30 decembrie 2007 la Aeroportul Henri Coanda. Stiti… ciocnirea dintre avionul ce decola cu masina uitata pe pista.

La un moment dat a fost intrebat de catre tipa de la ProTV:

„Se vor schimba procedurile, regulamentul?”

…raspunsul lui a fost

„Hmm, procedurile si regulamentele sunt foarte clare si foarte precise.”

Asta este o dovada crasa a amatorismului domnului Ludovic Orban. Asta e cu adevarat periculos, sa ai pe cineva ca el intr-o asemenea functie. Se pare ca domnul ministru nu intelege rolul intrinsec al procedurilor sau regulamentelor.

Cu totii gresim, suntem oameni. Unele greseli pot sa nu aiba nicio urmare asupra celorlalti, unele pot avea urmari groaznice. Exact pentru astea e nevoie de proceduri si regulamente, pentru a limita incidenta greselii umane. Si aceste proceduri trebuie sa fie revizuite permanent pentru a identifica punctele slabe si corectate inainte ca ceva grav sa se intample. Trebuie sa fii in permanenta vigilent, sa iti imaginezi neincetat scenarii care pot avea urmari catastrofale indiferent cat de absurde ar parea la o prima vedere, pentru a gasi metode de prevenire si a le documenta in noi versiuni ale procedurilor. In domeniul asta, al sigurantei zborurilor, cu atat mai mult.

A considera ca o procedura este foarte clara si foarte precisa este o greseala fatala, si este si mai grava pentru ca vine din ignoranta

Ce este ingrijorator este sa descoperim ca aceasta ignoranta apartine unui ministru din guvernul nostru. Si acum va intreb: chiar credeti ca e atat de important ca domnul Orban nu stie sa conduca un autoturism? Va spun eu, problema domniei sale este una mult mai mare – amatorismul. Din pacate, pretul il platim noi, pentru ca un amator nu va fi urmat niciodata de adevarati profesionisti si nu ne ramane decat sa speram ca nu se vor intampla catastrofe si mai mari.


2 responses to “Amatorismul la guvernare – Ludovic Orban

  • Terry

    Nu il pot judeca pe Orban… dar pot sa-mi exprim o parere… si e incredibil de NEGATIVA de fapt nu am fost niciodata la vot cu toate ca am avut cel putin 5 ocazii. Sunt total impotriva politicii pentru ca teoretic toti promit raiul dar noi traim un iad in fiecare zi…iad cauzat de un sistem corupt care functioneaza pe principiul DACA NU ESTI CA EI NU MAI ESTI DELOC … cam asta zic eu ca se intampla in politica noastra, iar calitatea oamenilor cu care avem de-a face zi de zi lasa de dorit tocmai din cauza sistemului care ii obliga sa dea spagi pt ca altfel nu se poate, sa fure etc si asa isi dezvolta niste caractere care lasa mult de dorit. Din fericire vorbesc doar de 90% din populatie…cei 10% sunt prietenii mei :P

  • scorillo

    @Terry: mi-e greu sa vorbesc despre politica pentru ca, la fel ca toti romanii, sunt dezamagit de ea. Mi se spune: „cum astepti sa se se schimbe ceva daca nu te implici, daca nu te duci la vot?”. Nu ma implic pentru ca nu mi se da o optiune viabila. ce e foarte trist esta ca oamenii astia par ca nu inteleg ce se intampla.

    dupa anuntarea rezultatelor la exit-poll dupa primul tur am asistat la cel putin doua discursuri absolut incredibile (citez din memorie):

    1. Ludovic Orban: „sunt dezamagit ca Bucurestenii au ales cele mai proaste variante. una care ne duce spre un Bucuresti de ne-condus cu Oprescu primar fara sustinere politica si alta care e de fapt o prelungire dezastrului provocat de grupurile de interese din jurul PD-L-ului.”
    Nu spune nimic de faptul ca el a pierdut lamentabil (parca a iesit pe 4, nu?) nu zice nimic de faptul ca prezenta la vot a fost penibila (pentru ca noi, electoratul, suntem fara identitate, nu stim cu cine sa votam)

    2. Mircea Geoana (si mai tare!): „prezenta slaba la vot este o dovada ca lumea s-a saturat de aceasta guvernare de Dreapta” Oricat m-as chinui, nu reusesc sa inteleg rationamentul lui Geoana ca sa ajunga la aceasta aberatie. adica eu m-am saturat de cei de dreapta si atunci cand am posibilitatea sa votez si sa ii aleg pe ceilalti aleg sa le dau o palma celor de Dreapta prin a nu ma duce la vot? cat de aberanta poate sa fie chestia asta?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s























































































































%d blogeri au apreciat: