Pina

Tocmai m-am intors de la Pina. Mai rar am trait o asemenea emotie ca asta traita acum. Filmul asta este absolut magnific. Cand te hotarasti sa te duci la el (si iti recomand sa o faci), du-te constient ca sufletul iti va fi golit si-ti va fi umplut cu ce vrea Pina sa ti-l umple.

Sufletul imi e epuizat si acum se odihneste intr-o lene dulce. Dansul asta vazut pe ecran mi-a patruns in cele mai adanci cotloane, parca mi-a rescris intreaga perceptie asupra vietii si a lumii. Muzica hipnotica te tine in scaun si te leaga de el incat nu mai vrei sa te ridici, nu mai vrei sa pleci. Nu cred ca am vazut vreun film la care oamenii sa nu se ridice in timp ce pe ecran apar creditele. Toti stateam de parca am fi vrut sa mai primim ceva. Nu ne saturasem… sau poate nu vroiam sa ne intoarcem in vietile noastre…

Mi-a ramas in minte o vorba de-a Pinei: „Trebuie sa cauti mereu, chiar fara sa stii ce cauti sau fara sa stii daca esti in directia buna” (citat aproximativ)

Mergi la Pina…


7 responses to “Pina

 • Rontziki

  Dap, absolut superb! Am scris şi eu impresiile de după vizionare, dar la câteva zile, imediat după nu cred că aş fi reuşit :)
  Un festin de dans, muzică, teatru, culoare, trăire, reverie…

 • scorillo

  am sa mai scriu si peste cateva zile. dar acum am simtit ca trebuie sa o fac imediat

 • Me

  Eu am simtit ca e un film la care ar trebui sa merg neaparat de la trailer si idee. Inca nu am apucat, dar o sa o fac. Un film la care as fi aplaudat daca nu aveam impresia ca as fi penibila a fost si „Midnight in Paris”

  • scorillo

   Nu stiam nimic despre Pina, cine a fost, ce a facut. Nu am vazut trailerul, cred ca daca il vedeam mergeam mult mai curand la film. Dar de cand am vazut Cullberg Ballet la Bucuresti (mai ales cu Negro con Flores), acum 5-6 ani, am descoperit ca dansul contemporan poate fi tulburator de frumos si din cauza asta am stiut ca vreau sa vad filmul asta. Pentru a cauta acelasi tip de emotie.

   Si am gasit ceea ce cautam…

 • Me

  L-am vazut si eu si am fost placut surprinsa ca la sfarsit nu numai eu am simtit ca ar trebui sa aplaud si a aplaudat toata sala. Superb film si minunate substraturile, ideile si cum e prezentata conditia umana in diferite ipostaze.

 • La plimbarea prin blogosferă (15) | Rontziki

  […] Am văzut PINA, am fost în transă, am respirat altfel, am scris despre film şi a crescut inima în mine când impresii şi mai şi la Adina şi la Scorillo. […]

 • Julissa

  Another question, maybe someone or you stcmuincustoks can personally answer for me. Does Aperture control Shutter Speed, and if so, how could I get a less blurry image at max zoomed in with light and not darken image.And if it does not control that, how can I set my settings to work together, because I’ve watched so many videos in where they edit? these, and it is just making things complicated for me. Please help.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s%d blogeri au apreciat: