Let’s do it, Romania


Acu’ vreo 18 ani am participat la o actiune in Muntii Bucegi organizata de organizatia Scutul Verde din Ploiesti de curatire a traseelor. Am muncit 2 saptamani la recoltarea gunoaielor: a fost o munca grea insa satisfactia a depasit oboseala. Iata ca dupa 18 ani imi aduc aminte cu mandrie de participarea mea la acea actiune.
De-a lungul anilor am urmarit cu tristete cum se aduna gunoaiele pe unde au trecut oamenii. Cand mai mergeam pe la munte si gaseam pachete de tigari aruncate sau sticle de plastic simteam imboldul de a le ridica si de a le duce in locurile amenajate pentru gunoaie. Dar erau prea multe. Din pacate nu am mai participat la astfel de actiuni intre timp (ma puteti certa pentru asta) insa un lucru stiu sigur ca nu am mai facut intre timp: nu am mai murdarit natura cu gunoaiele mele.

Iata ca a aparut initiativa asta Let’s do it, Romania.  O initiativa pe care o salut din tot sufletul. Indiferent de rezultatele tangibile pe termen lung, indiferent daca efortul asta ar fi futil sau nu, eu vreau sa particip. Urmeaza sa vad ce presupune asta.
Este enervant ca trebuie sa facem asta, ca trebuie sa adunam dupa niste nesimtiti, dar cred ca asta este singura solutie care ne-a mai ramas: sa ii facem pe nesimtiti sa inteleaga ca exista oameni carora le pasa de curatenie si civilizatie. Astfel poate ca se vor interoga singuri si vor face schimbarea singuri in ei insisi. Schimbarea trebuie facuta la sursa, in creierul bicisnic al acestor imbecili.

 Daca vreti putem forma o echipa (sau mai multe). Astept comentarii.


One response to “Let’s do it, Romania

 • crisuadi

  ” Este enervant ca trebuie sa facem asta, ca trebuie sa adunam dupa niste nesimtiti, dar cred ca asta este singura solutie care ne-a mai ramas: sa ii facem pe nesimtiti sa inteleaga ca exista oameni carora le pasa de curatenie si civilizatie. Astfel poate ca se vor interoga singuri si vor face schimbarea singuri in ei insisi. Schimbarea trebuie facuta la sursa, in creierul bicisnic al acestor imbecili.”
  Tu crezi ca nesimtitii aceia or sa afle de undeva ca tu faci curatenie dupa ei ca sa poata sa-si puna intrebari ? Si chiar daca or sa afle , or sa-ti spuna ca esti un prost ca faci asa ceva , sau , ceva de genul , „sclavule , strange , cineva trebuie s-o faca ..”
  Din contra , comportamentul lor se va agrava(chiar nu vedeti asta?) , vor face si mai mare mizerie stiind ca vine cineva si strange dupa ei..
  Nu cred in astfel de actiuni , asta doar te face mai linistit la creier…Singura solutie este panda , apoi puscaria si bataia sora cu moartea ! ! ! Adica bataia intai si-apoi puscaria !
  In rest , este meritoriu ce faceti , mult succes ! ! :-)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s%d blogeri au apreciat: